- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 8 maja 2017
- 12,00 dag
- Śmietana
- 1,50 l
- Woda
- 25,00 dag
- Włoszczyzna
- 50,00 dag
- Kość
- 10,00 dag
- Ozorki
- 60,00 dag
- Ziemniaki
- 1,00 dag
- Mąka
- 1,00 szt.
- Koperek
- 1,00 łyżka
- Kwasek cytrynowy
- Do ugotowanego wywaru z włoszczyzny i kości dodać pokrojone w paski ziemniaki.
- Ozorki ugotować, obrać ze skóry, pokroić drobno w paski, dodać do gotującego się wywaru.
- Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać sól, pieprz, kwasek cytrynowy, śmietanę z dodatkiem mąki, zagotować. Podawać posypaną koperkiem.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!