- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 60 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 5 maja 2017
- 8,00 dag
- Cebula
- 3,00 dag
- Koncentrat pomidorowy
- 1,50 l
- Woda
- 25,00 dag
- Włoszczyzna
- 50,00 dag
- Kość
- 25,00 dag
- Podroby z kury
- 10,00 dag
- Groszek zielony
- 4,00 dag
- Tłuszcz
- 2,00 dag
- Mąka
- 12,00 dag
- Śmietana
- 1,00 szt.
- Natka pietruszki
- 1,00 łyżka
- Cukier
- Ugotować wywar z warzyw, kości i podrobów z dodatkiem cebuli, przecedzić.
- Włoszczyznę z wywaru pokroić w paski. W taki sam sposób pokroić podroby ugotowane w wywarze.
- Do wywaru dodać pokrojone warzywa, podroby, koncentrat pomidorowy, uprzednio podduszony na tłuszczu, groszek zielony, cukier, sól.
- Całość podprawić zawiesiną z mąki" i śmietany — zagotować. Podawać z lanymi kluskami i posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!