GRZYBY W CIEŚCIE PIWNYM

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
25 minut
Czas gotowania
20 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
30,00 dag
Pieczarki
0,15 l
Piwo jasne
2,00 szt.
Jajko
24,00 dag
Mąka
2,00 dag
Olej
10,00 dag
Tłuszcz
30,00 dag Pieczarki0,15 l Piwo jasne2,00 szt. Jajko24,00 dag Mąka2,00 dag Olej10,00 dag Tłuszcz
GRZYBY W CIEŚCIE PIWNYM
  1. Przygotować ciasto piwne: żółtka wymieszać z piwem, posolić, dodać tyle mąki, aby uzyskać konsystencję ciasta naleśnikowego
  2. Ubić pianę z białek, wymieszać z ciastem, dodać olej, wymieszać.
  3. Pieczarki posolić i oprószyć mąką, następnie zanurzyć w cieście piwnym.
  4. Smażyć na tłuszczu w głębokim naczyniu. Podawać z sosem pomidorowym z ryżem lub frytkami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*