ROLADA WOŁOWA PO CIESZYŃSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
30 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
trudny
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
60,00 dag
Mięso wołowe bez kości (z udźcca)
10,00 dag
Boczek wędzony
10,00 dag
Ogórek kwaszony
8,00 dag
Cebula
3,00 dag
Mąka
8,00 dag
Smalec
10,00 dag
Śmietana
60,00 dag Mięso wołowe bez kości (z udźcca)10,00 dag Boczek wędzony10,00 dag Ogórek kwaszony8,00 dag Cebula3,00 dag Mąka8,00 dag Smalec10,00 dag Śmietana
ROLADA WOŁOWA PO CIESZYŃSKU
  1. Mięso oczyścić ze ścięgien, pokroić w plastry, rozbić, posolić, posypać pieprzem.
  2. Na każdy piat mięsa położyć plasterek wędzonego boczku, pasek ogórka kwaszonego, półkrążek cebuli. Wszystko ciasno zwinąć w rulon, obtoczyć w mące, smażyć na rumiano na smalcu.
  3. Pozostałą część cebuli pokroić w kostkę i zrumienić na smalcu.
  4. Mięso i cebulę przełożyć do rondla, podlać wodą, dusić około godziny.
  5. Z pozostałej ilości mąki i śmietany sporządzić zawiesinę, dodać do sosu. Sos zagotować, doprawić do smaku solą.
  6. Podawać polaną sosem z ziemniakami, kaszą, makaronem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*