- Z mięsa zdjąć błony, usunąć ścięgna. Włożyć do zalewy na 2—4 dni. 
- Wyjąć z zalewy, osączyć, oprószyć solą i szybko zrumienić na połowie tłuszczu z obu stron. 
- Następnie przełożyć do rondla, dodać resztę tłuszczu, niewielką ilość wody, cebulę z zalewy oraz pokrojoną w słomkę włoszczyznę. 
- Dusić powoli pod przykryciem, często obracając mięso. 
- Sporządzić farsz: cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na tłuszczu; gdy przestygnie, zmieszać ją z bułką tartą i masłem. 
- Uduszoną pieczeń wyjąć, porcjować w cienkie podwójne płaty, nie przecinając da, końca. Między dwa płaty mięsa nałożyć farsz. 
- Mięso ułożyć w brytfannie, podpiec, podprawić sporządzoną z mąki i tłuszczu zasmażką. Podawać z ziemniakami lub makaronem. 
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!