- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 90 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 6 marca 2017
- 0,50 l
- Rosół
- 1,50 dag
- Koncentrat pomidorowy
- 8,00 dag
- Tłuszcz
- 2,00 dag
- Mąka
- 100,00 dag
- Wieprzowina bez kości
- 10,00 dag
- Ogórek kwaszony
- 1,00 łyż.
- Mielone ziarno jałowca
- Mięso pokroić na kawałki, oprószyć mąką, solą, obsmażyć na tłuszczu na rumiano, a następnie przełożyć do rondla, zalać rosołem, dusić pod przykryciem do miękkości.
- Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy, mielone ziarno jałowca, ogórki kwaszone pokrojone w paski.
- Sporządzić zawiesinę z mąki, połączyć z mięsem, zagotować. Podawać z makaronem, ziemniakami, kaszą.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!