PRAŻUCHA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
20 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
50,00 dag
Mąka
1,00 l
Woda
4,00 dag
Smalec
50,00 dag Mąka1,00 l Woda4,00 dag Smalec
PRAŻUCHA
  1. Mąkę przesiać, prażyć na patelni bez tłuszczu, aż zacznie żółknąć.
  2. Do wyprażonej mąki wlewać po trochu osoloną wrzącą wodę, wymieszać na jednolite ciasto.
  3. Ciasto wygładzić, wstawić na 15 minut do piekarnika.
  4. Porcjować prażuchę w formie klusek łyżką maczaną w roztopionym smalcu.
  5. Podawać z topioną słoniną, masłem, bryndzą, śmietaną lub mlekiem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*