- Czas przygotowania
- 30 minut
- Czas gotowania
- 20 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 4 maja 2017
- 10,00 dag
- Szynka wędzona gotowana
- 25,00 dag
- Cebula
- 14,00 dag
- Smalec
- 70,00 dag
- Ziemniaki
- 2,00 szt.
- Jajko
- 5,00 dag
- Mąka
- 8,00 dag
- Oscypek
- 10,00 dag
- Bułka tarta
- 1,00 dag
- Natka pietruszki
- Ziemniaki ugotować, przekręcić przez maszynkę.
- Dodać do nich uduszoną cebulę, pokrojoną w drobną kostkę szynkę, jajka, mąkę, posiekaną natkę pietruszki, sól, starty oscypek, pieprz.
- Masę dokładnie wymieszać. Formować krokiety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na smalcu na złoty kolor. Podawać z sosami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!