- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 1 maja 2017
- 75,00 dag
- Baranina bez kości
- 15,00 dag
- Kalarepa
- 3,00 dag
- Koncentrat pomidorowy
- 25,00 dag
- Ziemniaki
- 10,00 dag
- Groszek zielony
- 2,00 dag
- Mąka
- 12,00 dag
- Śmietana
- Baraninę sparzyć, posolić, oprószyć pieprzem, włożyć do rondla.
- Dodać do niej pokrojone w talarki warzywa, podlać małą ilością wody, dusić do miękkości.
- Następnie dodać koncentrat pomidorowy, zielony groszek, zaprawić mąką i śmietaną, zagotować. Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!