- Czas przygotowania
- 30 minut
- Czas gotowania
- 60 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 5 stycznia 2017
- 10,00 dag
- Kiełbasa zwyczajna
- 10,00 dag
- Szynka
- 50,00 dag
- Boczek wędzony
- 1,50 l
- Woda
- 0,25 dag
- Żur
- 3,00 dag
- Pietruszka
- 7,00 dag
- Marchew
- 15,00 dag
- Pieczarki
- 10,00 dag
- Schab pieczony
- 3,00 szt.
- Jajko
- 12,00 dag
- Śmietana
- Boczek zalać wodą, ugotować. Gdy będzie miękki, wyjąć, a do wywaru włożyć poszatkowane na grubej tarce warzywa i pieczarki.
- Gdy warzywa będą miękkie, wlać żur, śmietanę, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Na kilka minut przed podaniem włożyć pokrojony w paski boczek, schab, szynkę i kiełbasę.
- Dodać pokrojone na ćwiartki jajka ugotowane na twardo. Podawać z ziemniakami lub z chlebem
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!