- Czas przygotowania
- 15 minut
- Czas gotowania
- 35 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Przekąska
- Autor
- Opublikowano
- 28 kwietnia 2017
- 0,40 l
- Rosół
- 3,00 dag
- Powidła śliwkowe
- 4,00 dag
- Masło
- 4,00 szt.
- Goździk
- 0,05 l
- Wino czerwone
- 1,00 dag
- Mąka
- Zrobić jasnozłotą zasmażkę z mąki i masła, rozprowadzić częścią zimnego rosołu lub sosu.
- Do pozostałego rosołu lub sosu dodać zasmażkę, powidła, cynamon, goździki i wino.
- Zagotować, przetrzeć przez sito. Podawać do pieczeni wieprzowej, schabu pieczonego.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!