BLINY KREMOWE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
30 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Deser
Autor
Opublikowano
34,00 dag
Mąka
6,00 dag
Masło
8,00 szt.
Jajko
0,75 l
Mleko
4,00 dag
Cukier
1,00 szt.
Cytryna
10,00 dag
Tłuszcz
34,00 dag Mąka6,00 dag Masło8,00 szt. Jajko0,75 l Mleko4,00 dag Cukier1,00 szt. Cytryna10,00 dag Tłuszcz
BLINY KREMOWE
  1. Do garnka wlać mleko, dodać mąkę, żółtka, cukier, masło, startą skórkę z cytryny, wszystko wymieszać na gorącej płycie, aż zgęstnieje.
  2. Ostudzić, dodać ubitą pianę z białek. Na patelnię z tłuszczem nakładać łyżką masę, obrumienić z obu stron. Podawać polane sokiem lub posypane cukrem pudrem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*