ŁAZANKI Z GRZYBAMI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
25,00 dag
Mąka
1,00 szt.
Jajko
8,00 dag
Cebula
4,00 dag
Tłuszcz
50,00 dag
Grzyby świeże
12,00 dag
Śmietana
1,00 szt.
Natka pietruszki
25,00 dag Mąka1,00 szt. Jajko8,00 dag Cebula4,00 dag Tłuszcz50,00 dag Grzyby świeże12,00 dag Śmietana1,00 szt. Natka pietruszki
ŁAZANKI Z GRZYBAMI
  1. Zagnieść ciasto z mąki i jajka z dodatkiem wody. Rozwałkować cienko, pokroić w paski, a następnie w kwadraciki, ugotować w osolonej wodzie.
  2. Grzyby posiekać, dodać niedużą ilość wody i poszatkowaną cebulę. Dusić do miękkości, odparowując wywar, aby były gęste.
  3. Łazanki wymieszać z grzybami, dodać tłuszcz, pieprz, sól. Następnie włożyć je do rondla, zalać śmietaną, posypać posiekaną natką pietruszki, zapiec w piekarniku.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*