- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 30 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 28 lutego 2017
- 25,00 dag
- Mąka
- 1,00 szt.
- Jajko
- 8,00 dag
- Cebula
- 4,00 dag
- Tłuszcz
- 50,00 dag
- Grzyby świeże
- 12,00 dag
- Śmietana
- 1,00 szt.
- Natka pietruszki
- Zagnieść ciasto z mąki i jajka z dodatkiem wody. Rozwałkować cienko, pokroić w paski, a następnie w kwadraciki, ugotować w osolonej wodzie.
- Grzyby posiekać, dodać niedużą ilość wody i poszatkowaną cebulę. Dusić do miękkości, odparowując wywar, aby były gęste.
- Łazanki wymieszać z grzybami, dodać tłuszcz, pieprz, sól. Następnie włożyć je do rondla, zalać śmietaną, posypać posiekaną natką pietruszki, zapiec w piekarniku.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!