ŁAZANKI Z KAPUSTĄ

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
25,00 dag
Mąka
50,00 dag
Kapusta biała
6,00 dag
Smalec
8,00 dag
Cebula
25,00 dag Mąka50,00 dag Kapusta biała6,00 dag Smalec8,00 dag Cebula
ŁAZANKI Z KAPUSTĄ
  1. Zagnieść ciasto z mąki i jajka z dodatkiem wody. Rozwałkować cienko, pokrajać w paski, a następnie w kwadraciki, ugotować w osolonej wodzie.
  2. Kapustę obgotować w niewielkiej ilości wody, wycisnąć, posiekać.
  3. Przesmażyć na smalcu cebulę, dodać do kapusty, doprawić solą, pieprzem. Kapustę wymieszać z łazankami i zapiec w piekarniku.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*