- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 28 kwietnia 2017
- 100,00 dag
- Kapusta włoska
- 50,00 dag
- Ziemniak
- 8,00 dag
- Słonina
- 2,00 dag
- Mąka
- 1,00 szt.
- Ząbek czosnku
- Kapustę pokroić w grubą kostkę, zalać wrzącą wodą, zagotować, a następnie odcedzić.
- Do kapusty dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, zalać wrzącą wodą, dodać przyprawy i ugotować do miękkości w odkrytym naczyniu.
- Ze słoniny i mąki sporządzić zasmażkę, dodać do kapusty i zagotować. Podawać z pieczywem.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!