- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 28 stycznia 2017
- 25,00 dag
- Fasola "Jaś"
- 1,00 dag
- Mąka
- 6,00 dag
- Tłuszcz
- 0,40 l
- Wywar z kości i włoszczyzny
- 8,00 dag
- Cebula
- 1,00 dag
- Grzyby suszone
- 1,50 dag
- Koncentrat pomidorowy
- 1,00 dag
- Musztarda
- 0,02 l
- Wino czerwone
- 1,00 szt.
- Cytryna
- 1,00 łyż.
- Mielone ziarno jałowca
- 1,00 dag
- Papryka
- Fasolę ugotować do miękkości na sypko. Z mąki i tłuszczu sporządzić rumianą zasmażkę, rozprowadzić ją wywarem, zagotować.
- Szynkę i kiełbasę pokroić w paski i usmażyć z drobno poszatkowaną cebulą. Grzyby ugotować, pokroić w paski.
- Połączyć wszystkie składniki, dodać koncentrat pomidorowy, musztardę i całość chwilę dusić. Doprawić do smaku przyprawami. Na końcu dodać sok z cytryny i wino.
- Sos połączyć z fasolą i dusić razem kilka minut. Podawać z pieczywem.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!