- Czas przygotowania
- 10 minut
- Czas gotowania
- 15 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Śniadanie
- Autor
- Opublikowano
- 22 kwietnia 2017
- 10,00 szt.
- Jajko
- 1,00 l
- Mleko
- 25,00 dag
- Bułka tarta
- 20,00 dag
- Słonina
- Do ciepłego mleka dodać bułkę tartą, żółtka, utłuczony i przesiany kminek i trochę soli, wszystko dokładnie wymieszać.
- Ubić pianę, wymieszać lekko z przygotowaną masą, dodając równocześnie mąkę. Pokroić i stopić na patelni słoninę.
- Wylać przygotowaną masę do głębokiej patelni lub rondla i wolno piec, podnosząc od czasu do czasu widelcem; zrumienić z obu stron. Podawać na ogrzanym półmisku.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!