- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 18 stycznia 2017
- 3,00 dag
- Seler
- 6,00 dag
- Pietruszka
- 14,00 dag
- Marchew
- 4,00 dag
- Smalec
- 1,00 szt.
- Kurczak
- 3,00 dag
- Por
- 0,05 l
- Wino białe wytrawne
- 1,00 szt.
- Cytryna
- 0,50 l
- Woda
- 5,00 dag
- Pierniki
- Kurczaka wyporcjować, warzywa pokroić w talarki. Kurczaka i warzywa włożyć do rondla wysmarowanego smalcem, podlać wywarem lub wodą i udusić.
- Gdy warzywa i kurczak będą miękkie, dodać otartą skórkę z cytryny, starty piernik i wino.
- Całość zagotować, a następnie doprawić do smaku. Podawać z ryżem na sypko.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!