KURCZAK PO SZLACHECKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
3,00 dag
Seler
6,00 dag
Pietruszka
14,00 dag
Marchew
4,00 dag
Smalec
1,00 szt.
Kurczak
3,00 dag
Por
0,05 l
Wino białe wytrawne
1,00 szt.
Cytryna
0,50 l
Woda
5,00 dag
Pierniki
3,00 dag Seler6,00 dag Pietruszka14,00 dag Marchew4,00 dag Smalec1,00 szt. Kurczak3,00 dag Por0,05 l Wino białe wytrawne1,00 szt. Cytryna0,50 l Woda5,00 dag Pierniki
KURCZAK PO SZLACHECKU
  1. Kurczaka wyporcjować, warzywa pokroić w talarki. Kurczaka i warzywa włożyć do rondla wysmarowanego smalcem, podlać wywarem lub wodą i udusić.
  2. Gdy warzywa i kurczak będą miękkie, dodać otartą skórkę z cytryny, starty piernik i wino.
  3. Całość zagotować, a następnie doprawić do smaku. Podawać z ryżem na sypko.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*