WĄTRÓBKA NA DZIKO

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
35 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
50,00 dag
Wątroba wieprzowa
5,00 dag
Tłuszcz
12,00 dag
Śmietana
1,00 dag
Mąka
1,00 łyż.
Mielone ziarno jałowca
50,00 dag Wątroba wieprzowa5,00 dag Tłuszcz12,00 dag Śmietana1,00 dag Mąka1,00 łyż. Mielone ziarno jałowca
WĄTRÓBKA NA DZIKO
  1. Z wątroby usunąć błony, pokroić ją w plastry, oprószyć mąką, usmażyć na tłuszczu.
  2. Do tłuszczu z usmażonej wątroby wlać kwaśną śmietanę rozmieszaną z mąką, dodać mielone ziarno jałowca, posolić, zagotować, połączyć z wątrobą. Podawać z ryżem lub makaronem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*