- Czas przygotowania
- 15 minut
- Czas gotowania
- 35 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 20 lutego 2017
- 50,00 dag
- Wątroba wieprzowa
- 5,00 dag
- Tłuszcz
- 12,00 dag
- Śmietana
- 1,00 dag
- Mąka
- 1,00 łyż.
- Mielone ziarno jałowca
- Z wątroby usunąć błony, pokroić ją w plastry, oprószyć mąką, usmażyć na tłuszczu.
- Do tłuszczu z usmażonej wątroby wlać kwaśną śmietanę rozmieszaną z mąką, dodać mielone ziarno jałowca, posolić, zagotować, połączyć z wątrobą. Podawać z ryżem lub makaronem.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!