WĄTRÓBKA Z JABŁKAMI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
50,00 dag
Wątroba cielęca
5,00 dag
Smalec
25,00 dag
Jabłko
3,00 dag
Masło
2,00 dag
Mąka
8,00 dag
Cebula
1,00 szt.
Cytryna
1,00 łyżka
Majeranek
50,00 dag Wątroba cielęca5,00 dag Smalec25,00 dag Jabłko3,00 dag Masło2,00 dag Mąka8,00 dag Cebula1,00 szt. Cytryna1,00 łyżka Majeranek
WĄTRÓBKA Z JABŁKAMI
  1. Jabłka umyte (nie obrane) przekroić w poprzek na dwie połówki, usunąć z nich gniazda nasienne, oprószyć majerankiem i podpiec w piekarniku.
  2. Z wątroby usunąć błony, pokroić ją na plastry. Plastry oprószyć mąką z obu stron i lekko zrumienić na patelni, tak aby wewnątrz pozostały surowe.
  3. Pod koniec smażenia posypać solą i pieprzem. Cebulę pokroić w plastry, zrumienić na maśle.
  4. Obsmażoną wątrobę ułożyć na jabłkach, na niej położyć cebulę, krążki surowego masła, potrzymać w gorącym piekarniku.
  5. Podawać przybraną krążkami cytryny z ziemniakami i surówkami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*