SZTUKA MIĘSA PO WIEJSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
25 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
80,00 dag
Mięso wołowe z kością
15,00 dag
Cebula
2,00 dag
Masło
1,00 szt.
Jajko
1,00 szt.
Cytryna
1,00 szt.
Natka pietruszki
80,00 dag Mięso wołowe z kością15,00 dag Cebula2,00 dag Masło1,00 szt. Jajko1,00 szt. Cytryna1,00 szt. Natka pietruszki
SZTUKA MIĘSA PO WIEJSKU
  1. Mięso ugotować w wodzie i pokroić w plastry.
  2. Sporządzić sos; cebulę pokroić w drobną kostkę, usmażyć na maśle na złoty kolor, dodać mąkę, rozprowadzić rosołem z mięsa, zagotować. Sos powinien być jasny i zawiesisty.
  3. Do sosu włożyć oddzielone od kości i wyporcjowane mięso i ugotowane na twardo pokrojone w plasterki jajko, chwilę dusić, dodać sól, sok z cytryny i posiekaną natkę pietruszki. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*