ZRAZY STAROPOLSKIE KORONNE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
80 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
70,00 dag
Wołowina bez kości
15,00 dag
Cebula
1,50 dag
Grzyby suszone
5,00 dag
Chleb razowy
4,00 dag
Smalec
2,00 dag
Masło
70,00 dag Wołowina bez kości15,00 dag Cebula1,50 dag Grzyby suszone5,00 dag Chleb razowy4,00 dag Smalec2,00 dag Masło
ZRAZY STAROPOLSKIE KORONNE
  1. Mięso pokroić w plastry w poprzek włókien, rozbić na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem.
  2. Sporządzić farsz: cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na smalcu, chleb zetrzeć na tarce, wszystko wymieszać z masłem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Na plastry mięsa nałożyć farsz, zwinąć je w rulony, obrumienić na smalcu. Następnie zrazy przełożyć do rondla, podlać wywarem, posypać utartym chlebem, dodać ugotowane, pokrojone w paski grzyby, dusić do miękkości. Podawać z kaszami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*