SCHAB PIECZONY ZE ŚLIWKAMI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
80 minut
Poziom trudności
trudny
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
80,00 dag
Schab z kością
4,00 dag
Smalec
12,00 dag
Śliwki suszone
2,00 dag
Mąka
1,00 dag
Masło
2,00 dag
Miód
80,00 dag Schab z kością4,00 dag Smalec12,00 dag Śliwki suszone2,00 dag Mąka1,00 dag Masło2,00 dag Miód
SCHAB PIECZONY ZE ŚLIWKAMI
  1. Ze schabu odciąć kość. Włożyć go do wrzącej wody i obgotować. Następnie wyjąć, posolić, włożyć do brytfanny i obłożyć sparzonymi śliwkami bez pestek. Całość oblać smalcem.
  2. Piec polewając sosem powstałym z pieczenia i skraplając wodą z parzenia śliwek. Po upieczeniu schabu sos i śliwki przetrzeć przez sito.
  3. Następnie schab oprószyć mąką, zalać sosem, dodać miód, doprawić do smaku i chwilę dusić.
  4. Podawać porcje schabu, polane sosem, z kaszą gryczaną lub ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*