ZUPA MIGDAŁOWA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
20 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Przekąska
Autor
Opublikowano
2,00 l
Mleko
2,50 dag
Cukier
2,00 szt.
Jajko
10,00 dag
Migdały
2,00 l Mleko2,50 dag Cukier2,00 szt. Jajko10,00 dag Migdały
ZUPA MIGDAŁOWA
  1. Migdały zemleć na maszynce, utrzeć z żółtkami, cukrem i solą.
  2. Masę połączyć z mlekiem, postawić na kuchni i, ciągle ubijając trzepaczką, doprowadzić do zgęstnienia. Następnie odstawić.
  3. Ubić pianę z białek i dodać do zupy. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*