ŻUR ŚWIĄTECZNY LUDOWY

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
1,00 dag
Chrzan tarty
0,50 l
Żur
2,00 l
Woda
4,00 dag
Tłuszcz
12,00 dag
Śmietana
20,00 dag
Kiełbasa
8,00 dag
Cebula
25,00 dag
Włoszczyzna
50,00 dag
Kość
5,00 szt.
Jajko
1,00 szt.
Ząbek czosnku
1,00 dag Chrzan tarty0,50 l Żur2,00 l Woda4,00 dag Tłuszcz12,00 dag Śmietana20,00 dag Kiełbasa8,00 dag Cebula25,00 dag Włoszczyzna50,00 dag Kość5,00 szt. Jajko1,00 szt. Ząbek czosnku
ŻUR ŚWIĄTECZNY LUDOWY
  1. Do ugotowanego wywaru z kości i włoszczyzny dodać żur, zagotować. Cebulę i kiełbasę pokroić w drobną kostkę, przysmażyć na tłuszczu i dodać do zupy.
  2. Następnie dodać śmietanę, chrzan i roztarty z solą czosnek. Doprawić do smaku solą. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo lub z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*