- Czas przygotowania
- 15 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 2 stycznia 2017
- 10,00 dag
- Chleb żytni
- 20,00 dag
- Cebula
- 5,00 dag
- Masło
- 25,00 dag
- Śmietana słodka
- 1,00 l
- Woda
- 4,00 szt.
- Żółtko
- Chleb żytni bez skórki pokroić na plastry, ułożyć na patelni, skropić masłem i wstawić do piekarnika, aby dobrze wysechł i lekko się zrumienił.
- Cebulę pokroić, włożyć do rondla z resztą masła i dusić do zrumienienia. Następnie włożyć do rondla plastry chleba, dodać wodę i wszystko gotować 30—40 minut.
- Przetrzeć przez sito i zaciągnąć zupę żółtkami rozmieszanymi w śmietanie, posolić.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!