ZUPA CEBULOWA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
10,00 dag
Chleb żytni
20,00 dag
Cebula
5,00 dag
Masło
25,00 dag
Śmietana słodka
1,00 l
Woda
4,00 szt.
Żółtko
10,00 dag Chleb żytni20,00 dag Cebula5,00 dag Masło25,00 dag Śmietana słodka1,00 l Woda4,00 szt. Żółtko
ZUPA CEBULOWA
  1. Chleb żytni bez skórki pokroić na plastry, ułożyć na patelni, skropić masłem i wstawić do piekarnika, aby dobrze wysechł i lekko się zrumienił.
  2. Cebulę pokroić, włożyć do rondla z resztą masła i dusić do zrumienienia. Następnie włożyć do rondla plastry chleba, dodać wodę i wszystko gotować 30—40 minut.
  3. Przetrzeć przez sito i zaciągnąć zupę żółtkami rozmieszanymi w śmietanie, posolić.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*