SAŁATKA Z FASOLI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
25 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
15,00 dag
Sera żółtego
30,00 dag
Fasoli
25,00 dag
Kwaszonych rydzów
15,00 dag
Cebuli
1,00 szt.
Jabłko
1,00 szt.
Sok z cytryny
0,50 Szklanki
Sosu majonezowego
3,00 łyżka
Śmietany
4,00 łyżka
Posiekanej zielonej pietruszki
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
1,00 szczypt
Cukru
15,00 dag Sera żółtego30,00 dag Fasoli25,00 dag Kwaszonych rydzów15,00 dag Cebuli1,00 szt. Jabłko1,00 szt. Sok z cytryny0,50 Szklanki Sosu majonezowego3,00 łyżka Śmietany4,00 łyżka Posiekanej zielonej pietruszki1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu1,00 szczypt Cukru
SAŁATKA Z FASOLI
  1. Fasolę przebrać, umyć, namoczyć poprzedniego dnia, ugotować. Pod koniec gotowania osolić, ostudzić. Ser pokrajać w kostkę, rydze w cienkie paseczki.
  2. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w piórka, osolić. Jabłko umyć, obrać, utrzeć na tarce skraplając kwasem. Majonez wymieszać ze śmietaną, połączyć z pokrajanym w kostkę serem, cebulą i jabłkiem. Dodać pokrajane w drobne paski rydze i ostudzoną fasolę.
  3. Przyprawić do smaku solą, kwasem, pieprzem i cukrem. Przygotowaną sałatkę wyłożyć na półmisek, ozdobić posiekaną zieloną pietruszką i takimi elementami dekoracyjnymi, jak: jarmuż, por, papryka konserwowa lub pomidor.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*