- Czas przygotowania
- 15 minut
- Czas gotowania
- 20 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 5 września 2019
- 40,00 dag
- Sera żółtego
- 3,00 szt.
- Jajka
- 0,70 Szklanki
- Bułki tartej
- 1,00 szczypt
- Pieprzu
- 1,00 szczypt
- Soli
- 1,00 szt.
- Olej
- Jaja umyć, wylać ich zawartość na głęboki talerz, lekko podbić trzepaczką, osolić, dodać nieco pieprzu. Ser oczyścić ze skóry, pokrajać w słupki lub wąskie plasterki grubości około 1/2 cm.
- Przygotowane kawałki sera zanurzać w masie jajecznej, a następnie otaczać w tartej bułce, smażyć wkładając na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Rumienić po obu stronach na jasnozłoty kolor
- Usmażone sznycelki podawać na gorąco z dodatkiem sosu pomidorowego, pieczarkowego lub grzybowego, z ziemniakami i surówkami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!