JAJA PANIEROWANE W MAJONEZIE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
2 osoby
Posiłek
Przekąska
Autor
Opublikowano
6,00 szt.
Jajek
3,00 łyżka
Mleka
0,70 Szklanki
Bułki tartej
1,00 szt.
Olej
4,00 łyżka
Posiekanego szczypiorku
1,00 szt.
Majonez
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
6,00 szt. Jajek3,00 łyżka Mleka0,70 Szklanki Bułki tartej1,00 szt. Olej4,00 łyżka Posiekanego szczypiorku1,00 szt. Majonez1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu
JAJA PANIEROWANE W MAJONEZIE
  1. Ugotowane na twardo jaja pokrajać wzdłuż na po- łówki. Surowe jajko ubić z dodatkiem mleka, przyprawić solą i pieprzem, w przygotowanej mieszaninie maczać połówki jaja, a następnie otaczać w tartej bułce i smażyć, wkładając na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Rumienić na złoty kolor.
  2. Gdy ostygną, ułożyć na półmisku, zalać majonezem. Posypać dekoracyjnie posiekanym szczypiorkiem. Półmisek można udekorować listkami sałaty i ozdobnie pokrajaną papryką.
  3. Podawać na przystawkę z dodatkiem pieczywa. Przygotowane w ten sposób jaja można po usmażeniu podawać jako danie obiadowe lub na kolację z dodatkiem ziemniaków, klusek bądź ryżu i z surówkami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*