JAJA ZAPIEKANE Z GROSZKIEM I FASOLĄ

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
5,00 szt.
Jajek
20,00 dag
Groszku konserwowego
30,00 dag
Ugotowanych w łupinach ziemniaków
10,00 dag
Pomidorów
20,00 dag
Konserwowej fasolki szparagowej
1,00 szk.
Śmietany
5,00 dag
Ostrego utartego sera
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
1,00 szt.
Posiekana zielona pietruszka
5,00 szt. Jajek20,00 dag Groszku konserwowego30,00 dag Ugotowanych w łupinach ziemniaków10,00 dag Pomidorów20,00 dag Konserwowej fasolki szparagowej1,00 szk. Śmietany5,00 dag Ostrego utartego sera1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu1,00 szt. Posiekana zielona pietruszka
JAJA ZAPIEKANE Z GROSZKIEM I FASOLĄ
  1. Jaja umyć. Na dnie żaroodpornego półmiska ułożyć od cedzoną z zalewy fasolkę, oprószyć lekko solą i pieprzem, posypać łyżką utartego sera.
  2. Ziemniaki obrać, pokrajać w plasterki i ułożyć na fasolce, oprószając solą i pieprzem, przykryć odcedzonym zielonym groszkiem, przekładając umytymi, obranymi ze skórki i pokrajanymi w cząstki pomidorami.
  3. Śmietanę wymieszać za pomocą trzepaczki z zawartością jednego jaja, osolić. Sosem zalać potrawę. Na powierzchni uformować 4 wgłębienia.
  4. Do każdego wgłębienia wlać zawartość jednego jaja, oprószyć solą i pieprzem, posypać utartym serem, zapiec, wstawiając do nagrzanego piekarnika
  5. Gdy jaja się zetną, wyjąć, posypać pietruszką i od razu podawać z dodatkiem pieczywa. Amatorzy mogą ozdobić potrawę kilkoma plasterkami kiełbasy.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*