Jaja umyć. Na dnie żaroodpornego półmiska ułożyć od cedzoną z zalewy fasolkę, oprószyć lekko solą i pieprzem, posypać łyżką utartego sera.
Ziemniaki obrać, pokrajać w plasterki i ułożyć na fasolce, oprószając solą i pieprzem, przykryć odcedzonym zielonym groszkiem, przekładając umytymi, obranymi ze skórki i pokrajanymi w cząstki pomidorami.
Śmietanę wymieszać za pomocą trzepaczki z zawartością jednego jaja, osolić. Sosem zalać potrawę. Na powierzchni uformować 4 wgłębienia.
Do każdego wgłębienia wlać zawartość jednego jaja, oprószyć solą i pieprzem, posypać utartym serem, zapiec, wstawiając do nagrzanego piekarnika
Gdy jaja się zetną, wyjąć, posypać pietruszką i od razu podawać z dodatkiem pieczywa. Amatorzy mogą ozdobić potrawę kilkoma plasterkami kiełbasy.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!