- Czas przygotowania
- 20 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Dodatek
- Autor
- Opublikowano
- 5 października 2019
- 6,00 szt.
- Jajka ugotowane na twardo
- 40,00 dag
- Ogórek świeży
- 15,00 dag
- Jabłek
- 10,00 dag
- Cebuli
- 6,00 łyżka
- Posiekanego koperku
- 0,70 Szklanki
- Śmietany
- 1,00 szt.
- Sok z cytryny
- 1,00 szczypt
- Soli
- 1,00 szczypt
- Pieprzu
- Ogórki i jabłka umyć, obrać. Ogórki pokrajać w słupki, jabłka w drobną kostkę. W trakcie krajania skrapiać jabłka kwasem, aby nie ściemniały. Jaja obrać, pokrajać w makaronik.
- Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać, osolić. Przygotowane jaja wymieszać z ogórkami, cebulą i jabłkiem. Wymieszać z sosem i zieleniną.
- Przyprawić do smaku solą, pieprzem, kwasem. Wyłożyć na salaterkę. Ozdobić tartą marchewką i listkami sałaty. Podawać z dodatkiem pieczywa.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!