FILETY Z RYBY MORSKIEJ SMAŻONE Z PRZYPRAWAMI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
0,70 Kilogram
Filetów z ryby morskiej
1,00 łyż.
Kminku
4,00 szt.
Ząbki czosnku
1,00 łyż.
Ostrej sproszkowanej papryki
3,00 łyżka
Mąki
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
1,00 szt.
Oliwa
0,70 Kilogram Filetów z ryby morskiej1,00 łyż. Kminku4,00 szt. Ząbki czosnku1,00 łyż. Ostrej sproszkowanej papryki3,00 łyżka Mąki1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu1,00 szt. Oliwa
FILETY Z RYBY MORSKIEJ SMAŻONE Z PRZYPRAWAMI
  1. Zamrożone filety opłukać, ułożyć w misce, przykryć i pozostawić w dolnej części lodówki, aby lekko rozmarzły. Rozmrozić je należy o tyle, aby dały się podzielić na porcje.
  2. Czosnek obrać, opłukać, drobno posiekać i rozetrzeć z solą na miazgę. Kminek utłuc w moździerzu, wymieszać z papryką, solą, roztartym czosnkiem i odrobiną pieprzu. Przygotowaną mieszaniną natrzeć porcje ryby, oprószyć przesianą mąką.
  3. Przygotowane w ten sposób filety smażyć, wkładając na patelnię z rozgrzaną oliwą lub smalcem. Rumienić każdą porcję po obu stronach. Usmażone porcje ryby wstawić na kilka minut do niezbyt silnie nagrzanego piekarnika, żeby „doszły”.
  4. Przed podaniem ułożyć na ogrzanym półmisku, obłożyć dookoła frytkami. Ozdobić listkami jarmużu. Podawać z dodatkiem sałatki z porów. Przygotowaną w ten sposób rybę można także podawać na zimno z dodatkiem pieczywa i sałatek warzywnych.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*