HAMBURGERY RYBNE W WARZYWACH

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
2 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
20,00 dag
Marchewki
0,50 Kilogram
Hamburgerów rybnych
5,00 szt.
Gałązek selera naciowego
20,00 dag
Cebuli
40,00 dag
Pomidorów
1,00 szt.
Oliwa
4,00 łyżka
Posiekanego szczypiorku
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
20,00 dag Marchewki0,50 Kilogram Hamburgerów rybnych5,00 szt. Gałązek selera naciowego20,00 dag Cebuli40,00 dag Pomidorów1,00 szt. Oliwa4,00 łyżka Posiekanego szczypiorku1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu
HAMBURGERY RYBNE W WARZYWACH
  1. Hamburgery zamrożone włożyć na patelnię z rozgrzaną oliwą, obrumienić po obu stronach. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać. Marchewkę pokrajać w kostkę. Seler naciowy posiekać drobno (łodyżki wraz z liśćmi). Cebulę pokrajać w drobną kostkę, szczypior posiekać.
  2. Przygotowane warzywa oprószyć solą i pieprzem, włożyć do rondla, dodać 2 łyżki oliwy lub oleju i 1/2 szklanki wrzącej wody, dusić przez około 10 minut. Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, odłożyć na talerz.
  3. Na pozostawionych w rondlu warzywach ułożyć porcje ryby, oprószyć lekko solą i pieprzem, przykryć odłożonymi warzywami i pomidorami. Dusić pod przykryciem przez około 10 minut.
  4. Sprawdzić smak, ewentualnie przyprawić solą i pieprzem. Gotową potrawę wyłożyć na półmisek, posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać z dodatkiem makaronu, najlepiej spagetti, i surówki z kapusty.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*