POMIDORY NADZIEWANE WIEPRZOWINĄ

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
1,00 Kilogram
Pomidorów
25,00 dag
Mięsa mielonego
0,50 szk.
Mleka
5,00 dag
Bułka tarta
1,00 szt.
Jajko
5,00 dag
Słoniny
3,00 łyżka
Śmietany
10,00 dag
Utartego sera
1,00 łyżka
Masła
4,00 łyżka
Posiekanej zielonej pietruszki
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
1,00 Kilogram Pomidorów25,00 dag Mięsa mielonego0,50 szk. Mleka5,00 dag Bułka tarta1,00 szt. Jajko5,00 dag Słoniny3,00 łyżka Śmietany10,00 dag Utartego sera1,00 łyżka Masła4,00 łyżka Posiekanej zielonej pietruszki1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu
POMIDORY NADZIEWANE WIEPRZOWINĄ
  1. Mięso oczyścić, umyć, pokrajać i wraz ze słoniną oraz namoczoną w mleku i odciśniętą bułką przepuścić przez maszynkę.
  2. Masę mięsną wymieszać z jajem i śmietaną, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Pomidory umyć, ściąć wierzchy, wydrążyć oprószyć solą i pieprzem, napełnić przygotowanym nadzieniem, przykryć ściętymi wierzchami, ułożyć w brytfannie lub prodiżu, skropić masłem, obłożyć wydrążonym miąższem.
  3. Dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. Posypać utartym serem i pietruszką. Podawać z ziemniakami i surówkami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*