- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Kolacja
- Autor
- Opublikowano
- 5 listopada 2019
- 1,00 Kilogram
- Pomidorów
- 25,00 dag
- Mięsa mielonego
- 0,50 szk.
- Mleka
- 5,00 dag
- Bułka tarta
- 1,00 szt.
- Jajko
- 5,00 dag
- Słoniny
- 3,00 łyżka
- Śmietany
- 10,00 dag
- Utartego sera
- 1,00 łyżka
- Masła
- 4,00 łyżka
- Posiekanej zielonej pietruszki
- 1,00 szczypt
- Soli
- 1,00 szczypt
- Pieprzu
- Mięso oczyścić, umyć, pokrajać i wraz ze słoniną oraz namoczoną w mleku i odciśniętą bułką przepuścić przez maszynkę.
- Masę mięsną wymieszać z jajem i śmietaną, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Pomidory umyć, ściąć wierzchy, wydrążyć oprószyć solą i pieprzem, napełnić przygotowanym nadzieniem, przykryć ściętymi wierzchami, ułożyć w brytfannie lub prodiżu, skropić masłem, obłożyć wydrążonym miąższem.
- Dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. Posypać utartym serem i pietruszką. Podawać z ziemniakami i surówkami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!