KNEDLE Z PARÓWKAMI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
20 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
20,00 dag
Mąki pszennej
75,00 dag
Ziemniaków
30,00 dag
Parówek
1,00 łyżka
Mąki ziemniaczanej
1,00 szt.
Jajko
5,00 dag
Słoniny
10,00 dag
Cebuli
1,00 szczypt
Sól
20,00 dag Mąki pszennej75,00 dag Ziemniaków30,00 dag Parówek1,00 łyżka Mąki ziemniaczanej1,00 szt. Jajko5,00 dag Słoniny10,00 dag Cebuli1,00 szczypt Sól
KNEDLE Z PARÓWKAMI
  1. Parówki obrać ze skórki, pokrajać każdą na 3-4 części w poprzek. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, włożyć do wrzącej osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić, ostudzić, zemleć w maszynce do mięsa lub utłuc tłuczkiem perforowanym.
  2. Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiać, dodać do ziemniaków wraz z jajem, zarobić ciasto nożem, a następnie zagnieść szybko ręką. Z przygotowanego ciasta uformować wałek, pokrajać w niewielkie kawałki, z których kształtować placuszki.
  3. . Na każdy placuszek kłaść kawałek kiełbasy, zlepić, formując owalne knedle. Uformowane knedle wkładać do wrzącej osolonej wody, ugotować, odcedzić, wyłożyć na ogrzany półmisek, polać słoniną zrumie- nioną z drobno posiekaną cebulą. Podawać bezpośrednio po ugotowaniu z dodatkiem surówek, najlepiej z kwaszonej kapusty.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*