SOS CURRY

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
5 minut
Czas gotowania
10 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Dodatek
Autor
Opublikowano
1,00 szk.
Mleko
1,00 łyżka
Masło
1,00 łyżka
Mąka
2,00 łyżka
Śmietana
1,00 łyż.
Curry
1,00 szczypt
Sól
1,00 szk. Mleko1,00 łyżka Masło1,00 łyżka Mąka2,00 łyżka Śmietana1,00 łyż. Curry1,00 szczypt Sól
SOS CURRY
  1. Mąkę przesiać. Masło (margarynę) stopić w rondelku, dodać przyprawę curry, chwilę podgrzewać, mieszając, ale nie rumienić.
  2. Dodać mąkę, wymieszać. Dodawać stopniowo zimne mleko. W trakcie ustawicznego mieszania doprowadzić do za wrzenia. Sos powinien po zagotowaniu zgęstnieć. Odstawić, dodać śmietanę.
  3. Przyprawić do smaku solą i ewentualnie curry. Podawać na gorąco do potraw z drobiu, ryb, jaj gotowanych, do zapiekanek i budyniów.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*