ZUPA POMORSKA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
20,00 dag
Mięso wołowe bez kości
2,50 l
Woda
7,00 dag
Cebula
50,00 dag
Ziemniaki
12,00 dag
Śmietana
1,00 dag
Mąka
1,00 szt.
Natka pietruszki
20,00 dag Mięso wołowe bez kości2,50 l Woda7,00 dag Cebula50,00 dag Ziemniaki12,00 dag Śmietana1,00 dag Mąka1,00 szt. Natka pietruszki
ZUPA POMORSKA
  1. Mięso i cebulę pokroić w drobną kostkę, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować.
  2. Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować do ich miękkości.
  3. Następnie dodać zawiesinę z mąki i wody, doprawić śmietaną i solą, zagotować. Podawać zupę z posiekaną natką pietruszki.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*