ZUPA Z OGÓRKÓW ŚWIEŻYCH

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Przekąska
Autor
Opublikowano
30,00 dag
Świeży ogórek
1,25 l
Woda
25,00 dag
Włoszczyzna bez kapusty
2,00 dag
Koperek
2,00 dag
Szczypiorek
1,00 dag
Mąka
2,00 dag
Masło
12,00 dag
Śmietana
4,00 szt.
Liść szczawiu
30,00 dag Świeży ogórek1,25 l Woda25,00 dag Włoszczyzna bez kapusty2,00 dag Koperek2,00 dag Szczypiorek1,00 dag Mąka2,00 dag Masło12,00 dag Śmietana4,00 szt. Liść szczawiu
ZUPA Z OGÓRKÓW ŚWIEŻYCH
  1. Ugotować wywar z włoszczyzny i przecedzić go. Ogórki obrać, rozkroić na 4 części, wybrać ziarna, cienko pokroić.
  2. W rondelku udusić ogórki na maśle, dodać do nich posiekany szczaw i szczypiorek. Wszystko dodać do wywaru, zaprawić śmietaną roztrzepaną z mąką, posolić, zagotować.
  3. Podawać posypaną posiekanym koperkiem z ziemniakami i kawałkiem surowego masła.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*