ZIEMNIAKI NADZIEWANE GRZYBAMI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
100,00 dag
Ziemniak
5,00 dag
Grzyby suszone
8,00 dag
Cebula
1,00 szt.
Jajko
12,00 dag
Śmietana
2,00 dag
Masło
1,00 dag
Mąka
1,00 szt.
Natka pietruszki
100,00 dag Ziemniak5,00 dag Grzyby suszone8,00 dag Cebula1,00 szt. Jajko12,00 dag Śmietana2,00 dag Masło1,00 dag Mąka1,00 szt. Natka pietruszki
ZIEMNIAKI NADZIEWANE GRZYBAMI
  1. Wybrać jednakowej wielkości ziemniaki, wydrążyć. Następnie gotować przez kilka minut w osolonej wodzie wraz z wydrążonymi częściami ziemniaków.
  2. Ugotować grzyby, posiekać, dodać usmażoną na maśle cebulę, łyżkę przetartych, pozostałych z wydrążenia ziemniaków, posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz, jajko. Całość wymieszać.
  3. Farsz nakładać do wydrążonych ziemniaków, włożyć ziemniaki do rondla, podlać wywarem z grzybów i dusić do miękkości.
  4. Zaprawić mąką ze śmietaną i chwilę dusić. Podawać posypane natką pietruszki.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*