SZASZŁYK RYBACKI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
50,00 dag
Mięso wieprzowe bez kości
30,00 dag
Mięso wołowe bez kości
8,00 dag
Tłuszcz
5,00 dag
Cebula
20,00 dag
Boczek wędzony
5,00 dag
Pieczarki
12,00 dag
Śmietana
7,00 dag
Margaryna
1,00 dag
Mąka
1,00 szt.
Ząbek czosnku
1,00 szt.
Papryka
50,00 dag Mięso wieprzowe bez kości30,00 dag Mięso wołowe bez kości8,00 dag Tłuszcz5,00 dag Cebula20,00 dag Boczek wędzony5,00 dag Pieczarki12,00 dag Śmietana7,00 dag Margaryna1,00 dag Mąka1,00 szt. Ząbek czosnku1,00 szt. Papryka
SZASZŁYK RYBACKI
  1. Mięso i boczek pokroić na cienkie kawałki grubości około 5 mm. Obraną cebulę pokroić w plastry.
  2. Mięso, cebulę i boczek kolejno nabijać na szpikulce. Oprószyć solą, pieprzem, smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
  3. Sporządzić sos: pokrojone cienko w plasterki pieczarki podsmażyć na margarynie.
  4. Przyrządzoną zasmażkę z margaryny i mąki rozprowadzić zimną wodą, dodać do pieczarek, doprawić przyprawami, wlać śmietanę, poddusić. Podawać szaszłyk polany sosem, z ryżem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*