SOS Z POWIDEŁ ŚLIWKOWYCH

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
35 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Przekąska
Autor
Opublikowano
0,40 l
Rosół
3,00 dag
Powidła śliwkowe
4,00 dag
Masło
4,00 szt.
Goździk
0,05 l
Wino czerwone
1,00 dag
Mąka
0,40 l Rosół3,00 dag Powidła śliwkowe4,00 dag Masło4,00 szt. Goździk0,05 l Wino czerwone1,00 dag Mąka
SOS Z POWIDEŁ ŚLIWKOWYCH
  1. Zrobić jasnozłotą zasmażkę z mąki i masła, rozprowadzić częścią zimnego rosołu lub sosu.
  2. Do pozostałego rosołu lub sosu dodać zasmażkę, powidła, cynamon, goździki i wino.
  3. Zagotować, przetrzeć przez sito. Podawać do pieczeni wieprzowej, schabu pieczonego.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*