SAŁATKA Z FASOLI

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Czas przygotowania
25 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
15,00 dag
Sera żółtego
30,00 dag
Fasoli
25,00 dag
Kwaszonych rydzów
15,00 dag
Cebuli
1,00 szt.
Jabłko
1,00 szt.
Sok z cytryny
0,50 Szklanki
Sosu majonezowego
3,00 łyżka
Śmietany
4,00 łyżka
Posiekanej zielonej pietruszki
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
1,00 szczypt
Cukru
SAŁATKA Z FASOLI
  1. Fasolę przebrać, umyć, namoczyć poprzedniego dnia, ugotować. Pod koniec gotowania osolić, ostudzić. Ser pokrajać w kostkę, rydze w cienkie paseczki.
  2. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w piórka, osolić. Jabłko umyć, obrać, utrzeć na tarce skraplając kwasem. Majonez wymieszać ze śmietaną, połączyć z pokrajanym w kostkę serem, cebulą i jabłkiem. Dodać pokrajane w drobne paski rydze i ostudzoną fasolę.
  3. Przyprawić do smaku solą, kwasem, pieprzem i cukrem. Przygotowaną sałatkę wyłożyć na półmisek, ozdobić posiekaną zieloną pietruszką i takimi elementami dekoracyjnymi, jak: jarmuż, por, papryka konserwowa lub pomidor.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*