SAŁATKA Z RYŻU I JAJ

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
10 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
50,00 dag
Ryż
3,00 szt.
Jajko ugotowane na twardo
15,00 dag
Ogórki konserwowe
15,00 dag
Cebula
4,00 szt.
Ząbek czosnku
2,00 łyż.
Bazylia
2,00 łyż.
Posiekana zielona pietruszka
2,00 łyż.
Szczypiorek
1,00 szt.
Jabłko
10,00 dag
Majonez
4,00 łyż.
Śmietana
1,00 łyż.
Musztarda
1,00 szt.
Cytryna
SAŁATKA Z RYŻU I JAJ
  1. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w piórka, oprószyć lekko solą i odrobiną cukru. Jabłka umyć, obrać, utrzeć na tarce z dużymi otworami, skropić środkiem zakwaszającym.
  2. Ogórki pokrajać w drobną kostkę. Jaja obrać ze skorupek, pokrajać w cząstki. Czosnek obrać, opłukać, posiekać, rozetrzeć z solą, wymieszać z musztardą, dodać śmietanę i majonez.
  3. Pokrajane: cebulę, ogórki, jabłko i zieleninę wymieszać z ryżem i sosem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz — ewentualnie — środkiem zakwaszającym.
  4. Gotową sałatkę wyłożyć na salaterkę, obłożyć dookoła cząstkami jaj. Ozdobić listkami sałaty lub jarmużu.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*