SAŁATKA RYBNA Z PORAMI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
30 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
0,50 Kilogram
Ryby
0,50 Kilogram
Porów
1,00 szt.
Jabłko
3,00 łyżka
Marynowane grzybki
1,00 szt.
Cytryna
4,00 łyżka
Posiekanej zielonej pietruszki
1,00 szk.
Sosu majonezowego
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Cukru
1,00 szczypt
Pieprzu
0,50 Kilogram Ryby0,50 Kilogram Porów1,00 szt. Jabłko3,00 łyżka Marynowane grzybki1,00 szt. Cytryna4,00 łyżka Posiekanej zielonej pietruszki1,00 szk. Sosu majonezowego1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Cukru1,00 szczypt Pieprzu
SAŁATKA RYBNA Z PORAMI
  1. Ugotowaną i ostudzoną rybę oczyścić z ości. Przygotowane mięso pokrajać w kostkę. Pory oczyścić, przyciąć zielone części liści (wykorzystać na wywar do zupy).
  2. Oczyszczone pory dokładnie umyć, sprawdzając, czy pomiędzy listkami nie pozostały resztki ziemi, osą- czyć i pokrajać w drobne piórka. Jabłko umyć, obrać, pokrajać w cienkie paseczki lub utrzeć na tarce z dużymi otworami. W trakcie krajania lub ucierania skra- piać sokiem z cytryny.
  3. Majonez przyprawić sokiem z cytryny lub 2 łyżkami musztardy, solą, cukrem i pieprzem do smaku. Przygotowane składniki sałatki wymieszać z sosem, wyłożyć na salaterkę, posypać posiekaną zieloną pietruszką.
  4. Salaterkę ozdobić cząstkami pomidora lub utartą marchewką i listkami sałaty. Podawać z dodatkiem pieczywa.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*