RYBA PO TORUŃSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
25 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
0,25 l
Piwo ciemne
70,00 dag
Filet z dorsza (mrożony)
4,00 dag
Masło
15,00 dag
Cebula
14,00 dag
Marchew
10,00 dag
Pierniki
1,00 szt.
Cytryna
4,00 szt.
Goździk
1,00 łyż.
Cukier
0,25 l Piwo ciemne70,00 dag Filet z dorsza (mrożony)4,00 dag Masło15,00 dag Cebula14,00 dag Marchew10,00 dag Pierniki1,00 szt. Cytryna4,00 szt. Goździk1,00 łyż. Cukier
RYBA PO TORUŃSKU
  1. Marchew i cebulę pokroić w plasterki i lekko obramienie na maśle. Dodać piwo, przyprawy i poddusić.
  2. Wyporcjowane filety włożyć do warzyw i gotować około 10 minut. Wyjąć rybę, a do warzyw dodać pokruszony piernik i trochę wody.
  3. Całość zagotować, przetrzeć przez sito, wcisnąć sok z cytryny i doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem.
  4. Następnie włożyć porcje ryby do sosu, chwilę dusić. Podawać z ziemniakami, kluskami lub ryżem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*