RYBA PO MARYNARSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
60,00 dag
Filet z ryby
1,00 dag
Mąka
7,00 dag
Olej
15,00 dag
Ziemniaki
14,00 dag
Marchew
2,50 dag
Seler
10,00 dag
Cebula
4,00 dag
Masło
12,00 dag
Śmietana
17,00 dag
Sok pomidorowy
1,00 szt.
Natka pietruszki
1,00 szt.
Ząbek czosnku
1,00 szt.
Cytryna
60,00 dag Filet z ryby1,00 dag Mąka7,00 dag Olej15,00 dag Ziemniaki14,00 dag Marchew2,50 dag Seler10,00 dag Cebula4,00 dag Masło12,00 dag Śmietana17,00 dag Sok pomidorowy1,00 szt. Natka pietruszki1,00 szt. Ząbek czosnku1,00 szt. Cytryna
RYBA PO MARYNARSKU
  1. Filety wyporcjować, skropić cytryną, oprószyć solą, pieprzem, mąką, obsmażyć na oleju.
  2. Pokrojoną w krążki cebulę, w drobną kostkę marchew i seler oraz ziemniaki pokrojone w plastry podsmażyć na oleju, dodać masło.
  3. Przygotowane porcje ryby ułożyć na podsmażonych warzywach, zalać sokiem pomidorowym zmieszanym ze śmietaną, doprawić solą, pieprzem, czosnkiem. Zapiec w piekarniku.
  4. Podawać posypaną posiekaną natką pietruszki z ziemniakami, kluskami lub ryżem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*