RYBA PO KASZUBSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
20 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
100,00 dag
Sandacz
3,00 dag
Mąka
10,00 dag
Olej
14,00 dag
Marchew
3,00 dag
Pietruszka
3,00 dag
Seler
3,00 dag
Por
8,00 dag
Cebula
3,00 dag
Olej
12,00 dag
Śmietana kwaśna
1,00 szt.
Ziele angielskie
1,00 szt.
Liść laurowy
100,00 dag Sandacz3,00 dag Mąka10,00 dag Olej14,00 dag Marchew3,00 dag Pietruszka3,00 dag Seler3,00 dag Por8,00 dag Cebula3,00 dag Olej12,00 dag Śmietana kwaśna1,00 szt. Ziele angielskie1,00 szt. Liść laurowy
RYBA PO KASZUBSKU
  1. Rybę wyporcjować, posolić (na 30 minut przed smażeniem). Następnie oprószyć mąką i usmażyć.
  2. Warzywa oczyścić, poszatkować na tarce i udusić - na oleju razem z cebulą. Podlać wodą, dodać przyprawy i połączyć z kwaśną śmietaną.
  3. Do brytfanny włożyć usmażoną rybę, dodać warzywa i dusić na wolnym ogniu około 10 minut. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*