POLEWKA RYCERSKA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
25,00 dag
Włoszczyzna
1,50 l
Woda
50,00 dag
Kość
30,00 dag
Wątroba wieprzowa
5,00 dag
Cebula
2,00 dag
Tłuszcz
1,00 szt.
Żółtko
1,00 łyż.
Gałka muszkatołowa
25,00 dag Włoszczyzna1,50 l Woda50,00 dag Kość30,00 dag Wątroba wieprzowa5,00 dag Cebula2,00 dag Tłuszcz1,00 szt. Żółtko1,00 łyż. Gałka muszkatołowa
POLEWKA RYCERSKA
  1. Ugotować wywar z włoszczyzny i kości, przecedzić. Cebulę pokroić w plastry, podsmażyć z pokrojoną w plastry wątrobą.
  2. Podlać wywarem, poddusić. Połowę podduszonej wątroby zemleć wraz z warzywami z wywaru.
  3. Rozprowadzić z resztą wywaru, dodać pozostałą wątrobę pokrojoną w kostkę, zaciągnąć żółtkami.
  4. Przyprawić utartą gałką muszkatołową i solą. Podawać z grzankami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*