POLEWKA Z RÓŻY SUSZONEJ

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
35 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Deser
Autor
Opublikowano
7,50 dag
Suszone owoce róży
5,00 dag
Suszone owoce głogu
1,00 l
Woda
0,12 l
Wino
7,50 dag
Cukier
7,00 dag
Śmietana
1,00 szt.
Skórka z cytryny
1,00 łyżka
Cynamon
POLEWKA Z RÓŻY SUSZONEJ
  1. Głóg i różę zalać gorącą wodą, gotować do miękkości.
  2. Następnie przetrzeć przez sito, dodać wino, śmietanę, cukier, cynamon, skórkę z cytryny, zagotować.
  3. Podawać w filiżankach z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*