PIEROGI ZIEMNIACZANE SMAŻONE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
50,00 dag
Ziemniaki
4,00 dag
Masło
3,00 szt.
Jajko
12,50 dag
Śmietana
2,00 dag
Drożdże
0,05 l
Mleko
3,00 dag
Mąka
10,00 dag
Tłuszcz
50,00 dag Ziemniaki4,00 dag Masło3,00 szt. Jajko12,50 dag Śmietana2,00 dag Drożdże0,05 l Mleko3,00 dag Mąka10,00 dag Tłuszcz
PIEROGI ZIEMNIACZANE SMAŻONE
  1. Ziemniaki ugotować, rozetrzeć z masłem, żółtkami, śmietaną, dodać rozdrobnione w mleku drożdże, mąkę, sól.
  2. Całość dokładnie wyrobić, dodać ubitą pianę. Gdy ciasto wyrośnie, nakładać łyżką do dołkownicy łub na patelnię.
  3. Smażyć z obu stron na rumiano. Podawać gorące z kwaśną śmietaną.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*